Rövidesen átlépheti a 100 milliárdot az Orbán család vagyona

Megosztás

Különösképp Tiborcz István üzletei termelnek rengeteg pénzt, de a miniszterelnök apjának bányászati cége sem panaszkodhat.

Gyorsuló ütemben gazdagodik Orbán Viktor családja – írja a g7. Tíz-tizenöt éve a miniszterelnök családtagjai néhány tízmillió forintnyi céges jövedelemre tettek szert, az utóbbi években viszont már rendszeresen pármilliárd forintos bevételt könyvelhetnek el, és a lap szerint a mostani tendenciák alapján úgy tűnik, hogy belátható időn belül a család látható vagyona eléri majd a 100 milliárdot is.

Az Orbán Viktor apjának, Orbán Győzőnek a többségi tulajdonában álló bányászati cég, Dolomit Kft. elég jól meglovagolta a 2022-es évet: az alapanyagok drágulása és az építőipar szárnyalása eleve kedvezett a kőbányászattal és -feldolgozással foglalkozó vállalatoknak.

Emiatt tavaly rekordárbevételre tett szert a cég, megközelítették a 6 milliárd forintot, a profit pedig átlépte a 2 milliárdot. A nyereséget kifizették osztalékként a tulajdonosoknak, Orbán Győzőre ebből több mint egymilliárd forint jutott.

g7 megjegyzi, hogy viszont az elmúlt években már Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az üzletei termelnek több pénzt. Az ingatlan-adásvétellel foglalkozó, de egyébként egy nagyobb cégcsoportot összefogó vagyonkezelőként működő BDPST Zrt. összesen közel 22 milliárd forintos nyereséget csinált tavaly. Az elmúlt két évben pedig Tiborcz összesen valamivel több mint 2 milliárd osztalékot vett ki a cégből.

(via hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek